RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na obnovljenom sportskom terenu u Eš naselju otkrivena spomen ploča Muharemu Skeliću

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, danas je predao na upotrebu obnovljeni sportski teren sa tartan podlogom u Mjesnoj zajednici Eš, i tom prilikom na ovom terenu otkrio spomen ploču u čast preminulog uglednog pedagoga i odbojkaškog trenera Muharema Skelića-Skele, zajedno sa njegova dva sina.

“Nadam se da će ovaj teren služiti svoj svrsi, da će se na njemu rađati i neki novi talenti koji će pronijeti slavu Brčkog kad jeu pitanju odbojkaški sport. A li i ono po čemu je profesor Skela bio poznat, da će i ovaj teren i rad sa mladim sportistima iznjedriti i dobre ljude“, naglasio je Milić.

Predsjednik Mjesne zajednice Bijeljinska cesta Žiko Novaković zahvalio se svima koji su doprinijeli da ova mjesna zajednice dobije ovako kvalitetan sportski teren.

„Zadovoljstvo je veliko što jedan ovakav sportski sadržaj imamo baš u našoj mjesnoj zajednici jer ih nema baš puno u okruženju. I nadam se da će ovakvih sportskih terena biti više i da omladina na njima provodi što više vremena a ne tamo gdje omladinicima nije primjereno“, dodao je Novaković.

Otkrivanju spomen ploče Muharema Skelića-Skele prisustvovali su i njegovi sinovi. Jedan od njih Igor Skelić zahvalio se Vladi i istakao da njegovoj  porodici mnogo znači što je ovaj teren dobio ime upravo po njegovom pokojnom ocu.

„Mislim da će ga generacije pamtiti, kako one prije što ih je on izveo, tako i generacije koje će dolaziti i koristiti ovaj teren. Uvijek kada dođu vidjet će njegovo ime i prezime i to je što se tiče moje poredice jedna velika stvar“, kazao je Skelić.

Mehmedalija Žilić u ime udruženjaVeterana odbojkaškog sporta u Brčkom, podsjetio je da su baš na ovom terenu ponikla mnoga velika imena odbojkaškog sporta u Brčkom. On je pojasnio razloge inicijative koju su uputili da se Brčko proglasi gradom odbojke.

„Vrlo je lako izvući zaključak da je danas Brčko kao najtrofejniji odbojkaški grad u bivšoj Jugoslaviji. Imamo danas tri premijer ligaša, imamo u muškoj konkurenciji, imamo i u ženskoj konkurenciji. Brčko je jedini grad koji u regionalnoj ligi ima i mušku i žensku ekipu. Žene su od 14 prvenstava 13 puta nosioci trofeja, a muškarci su osvojili sedam puta naslov prvaka Bosne i Hercegovine. I mi zaslužujemo da Brčko bude grad odbojke“, naglasio je Žilić.

Ovaj projekat u saradnji sa UNDP-om Vlada Distrikta je finansirala sa oko 9.000 maraka, te finansijski pomogle ambasade Švedske i Švicarke sa oko 17.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Održana izvještajna Skupština MOK „Jedinstvo“ Brčko

Admir Kadrić

Odbojka:Brčankama i Brčacima tri pobjede; dramatično protiv Fočaka

Admir Kadrić

Selektor Stevan Ljubičić na širi spisak za početak priprema za nastup na EP-u stavio 28 odbojkašica

Radio Brčko