RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Osnovni sud Brčko: Nastavak akcije CER

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH za produženje pritvora osumnjičenim licima lišenim slobode u policijskoj akciji kodnog naziva „CER“, Osnovni sud Brčko distrikta BiH donio je odluku kojom je osumnjičenom D. Š. produžio pritvor za još najviše dva mjeseca, jer je utvrdio da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, naročite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometao krivični postupak uticajem na saučesnike, kao i okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna. Istom odlukom Osnovni sud Brčko distrikta BiH odbio je prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH da se i osumnjičenima N. H. i A. B. produži pritvor, jer je utvrdio da u odnosu na ova lica više ne postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometali krivični postupak uticajem na saučesnike, odnosno svjedoke.

U drugom postupku, u kojem je odlučivao o prijedlogu za produženje pritvora osumnjičenom B. F., Osnovni sud Brčko distrikta BiH donio je odluku kojom je osumnjičenom produžio pritvor za još najviše dva mjeseca, jer je utvrdio da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će isti ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

*Preduzimanje bilo kojih radnji u krivičnom postupku protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.*

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sud u Velikoj Britaniji odlučio da Asanž ne treba da bude izručen u SAD

Radio Brčko

Policijska akcija “Cer”: Među osumnjičenima i jedan pripadnik policije

Admir Kadrić

Sud u Australiji proglasio medije odgovornim za komentare čitatelja na Fejsbuku

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!