RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na račun brčanske Bolnice četiri miliona maraka za razvoj zdravstva

Fond zdravstva će na račun Javne zdravstvene ustanove “Zravstveni centar Brčko”, do kraja godine, doznačiti četiri miliona maraka. Od tog iznosa polovina je namjenski određena za izgradnju objekta, a druga druga dva miliona za opšti razvoj zdravstva u Brčkom.

Istovremeno JZU treba na račun Fonda vratiti milion i dvjesto hiljada maraka jer nisu realizovana, a bila su namijenjena izradi informatičkog sistema u zdravstu – ovo je suština odluke koju je usvojilla Skupština Distrikta nakon rasprave koja je obilježila njen kompletan prijepodnevni rad.

Inače, tokom prijepodnevnog rada parlamentarna Komisija za sukob interesa je, na zahtjev zastupnika Željka Antića, razmatrala poziciju zastupnice dr Lidije Ljubojević, koja je kao uposlenik Fonda diskutovala o ovoj tački, zaključivši da je dr Ljubojević, ovakvim istupom bila u sukobu interesa.

U popodnevnom i večernjem dijelu rada očekuje se da zastupnici apsolviraju još dvije preostale tačke sa ove, te započnu novu redovnu sjednicu, na kojoj je predviđeno 14 tačaka dnevnog reda. Među njima je Zakon o fiskalizaciji, potom onaj o namještenicima i službenicima u Skupštini, te izmjene i dopune Zakona o prostornom planiranju i građenju u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odluka o formiranju Vijeća nacionalnih manjina na narednom zasjedanju Skupštine Brčko distrikta BiH

Admir Kadrić

Brčanski Parlament sutra o budžetu distrikta za narednu godinu

Admir Kadrić

FZO Brčko omogućava zdravstvenu zaštitu za vrijeme privremenog boravka u inostranstvu

Radio Brčko