RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Distrikta odobrila niz grantova

Nakon što su završili nastavak prethodne sjednice na kojoj se nalazilo nekoliko izvještaja, informacija i odluka o davanju saglasnosti, članovi brčanske Vlade započeli su i završili novu sjednicu sa skoro 30 tačaka, koje su se većinom odnosile na dodjelu subvencija i grantova.

Sabrija Čandić

Između ostalog, usvojili su Odluku o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu subvencije Fondu zdravstvenog osiguranja za troškove dijalize osiguranicima Distrikta u 2018. godini.

Šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sabrija Čandić pojasnio je da su to redovna, zakonom predviđena sredstva u iznosu od 50. 000 maraka, za namjene plaćanja dijaliznih usluga koje su osiguranici obavili van Distrikta.

Na ovaj način se, kako je dodao, završavaju Vladine obaveze u smislu subvencije prema Fondu zdravstvenog osiguranja.

Vlada Brčko distrikta odobrila je i Program utroška sredstava grantova Javnom preduzeću “Putevi” za dodatno finansiranje i završetak izgradnje zaobilaznice oko grada Brčko.

Šef Pododjela za javni saobraćaj i održavanje vozila Mensur Kamenjašević, istakao je da je riječ o grantu od dva miliona maraka koji je obezbijeđen iz rebalansa budžeta za 2018. godinu, koji ovom preduzeću se mora prebaciti do 31. decembra ove godine.

Mensur Kamenjašević

Kako je pojasnio, osnov za ovaj grant je zaključak Skupštine iz jula kojim je obavezala Vladu da se za ove namjene obezbijedi ukupno dodatnih pet miliona maraka, s tim da se preostalih tri miliona maraka treba obezbijediti iz budžeta za 2019. godinu.

Među tačkama dnevnog reda i dodatnog materijala za današnju sjednicu, bilo je dosta i onih koje su se odnosile na angažovanje potrebnih radnika u pojedinim odjelima, a na koje su dali saglasnost. Do kraja godineVlada Brčko distrikta BiH vjerovatno će održati još jednu sjednicu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vlada razmatrala nacrt Zakona o izmjeni Zakona o fiskalizaciji

Sanita Jerković Ibrahimović

Одржан наставак 82. редовне сједнице Владе

Radio Brčko

Брчко: Усвојен Приједлог одлуке о критеријумима за додјелу грантова организацијама

Radio Brčko