Brčko

Nakon pobjede na državnom, brčanski osnovci idu na evropsko takmičenje iz saobraćaja u Ženevu

Na državnom takmičenju iz saobraćajne kulture održanom sredinom juna u Bugojnu dva učenika iz Brčkog, Nikola Ilić iz Prve osnovne škole i Marijana Malinović iz VI osnovne škole, među 60 takmičara iz cijele BiH osvojili su dva od ukupno četiri prva mjesta.

Profesorica tehničkog i informatike Zejneba Huremović koja vodi saobraćajnu sekciju u ovim školama, istakla je da se nakon opštinskog takmičenja održanog sredinom maja, na državno prvenstvo plasiralo čak šest učenika iz Brčko distrikta.

Pobjednici superfinala na državnom prvenstvu među 10 najboljih, Nikola Ilić i Marijana Malinović naglasili su da su se dugo pripremali za ovo takmičenje.

„Imali smo teorijsko takmičenje gdje smo radili testove, zatim smo vozili bicikl na poligonu sa preprekama, a imali smo i stvarni poligon gdje su nas kroz raskrsnice vodili saobraćajni znakovi. Za pobjedu smo nagrađeni trofejom i biciklom“, kazali su Nikolić i Malinović.

Njih dvoje će biti članovi četvoročlane ekipe reprezentacije BiH na evropskom takmičenju iz saobraćaja u Ženevi koje će biti održano od 12. do 15. septembra tekuće godine.

Prema riječima profesorice Huremovič, pripreme ekipe za evropsko takmičenje planirane su u zadnjoj sedmici augusta. Trebale bi se održati na Bjelašnici, ali postoji mogućnost da budu i Brčkom s obzirom da pola reprezentacije čine učenici iz Distrikta.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!