RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Naredna srijeda i četvrtak termin za redovno zasjedanje brčanskog Parlamenta

Predsjednici klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu usaglasili su danas prijedlog dnevnog reda sa 30 tačaka, koje bi se trebale naći na novoj 12. redovnoj sjednici Skupštine Distrikta. S obzirom da je sa zasjedanja započetog minule srijede, ostalo da se apsolvira još 21 tačka, realno je da Skupšutina u kontinuitetu zasjeda dva dana.

Siniša Milić

 

„Očekuju nas vrlo dinamična dva zasjedanja na kojima trebamo ukupno apsolvirati 50-tak tačaka. Među značajnima su svakako dopuna Zakona o službenicima i namještenicima u pravosuđu Distrikta, kao i prijedlog Odluke o osnivanju Vijeća nacionalnih manjina u Distriktu“, kazao je predsjednik brčanskog Parlamenta Siniša Milić.

Predsjednici klubova zastupnika danas su zauzeli i ultimativan stav da ubuduće neće biti rasprave o nekim tačkama dnevnog reda, koje se odnose na domen rada odjeljenja brčanske Vlade ukoliko na sjednici nema predstavnika odjeljenja kojih se skupštinska rasprava tiče.

„Ovakav stav nam se čini sasvim logičnim jer tako izbjegavamo situaciju u kojoj zastupnici traže neke odgovore i pojašnjenja, a suštinski ih nema ko dati“, precizirao je Milić.

Inače, zasjedanje koje započinje naredne srijede, biće posljednje prije avgustovske pauze u radu skupštine, zbog sezone godišnjih odmora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Danas pripremni sastanak za novu sjednicu brčanske Skupštine planiranu 26. januara

Admir Kadrić

Brčanski Parlament vratio na dopunu informaciju o problemima isplate sredstava udruženjima za 2021. godinu

Admir Kadrić

Brčanski Parlament odobrio korištenje poslovnih prostora bez naknade

Admir Kadrić