RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Treća sjednica brčanskog parlamenta 24. februara

Predsjednici klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu na današnjem sastanku usaglasili su prijedlog dnevnog reda za predstojeću treću redovnu sjednicu Skupštine distrikta koja će imati 32 tačke.

Među značajnima su nastavak rasprave o informaciji u vezi sa dodjelom grantova udruženjima na području Distrikta, preostale sa ranijeg zasjedanja, kao i informacije o stambenom zbrinjavanju Roma, te isplati studenskih stipendija.

„Tu je i set zakona kroz prvo i drugo čitanje među kojima su izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi kao i onog o zaposlenima u stručnoj službi Skupštine, te Zakon o izvršnom postupku, i onaj o suđenju u razumnom roku“, rekao je predsjednik Skujpštine Brčko Distrikta, Siniša Milić.

Inače, zasjedanje, kako je usaglašeno, biće održano 24. februara, sa početkom u deset sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Kurban-bajrama

Radio Brčko

Danas sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH

Radio Brčko

Одржана ванредна сједница Владе Брчко дистрикта

Radio Brčko