RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Naredne srijede redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH

Redovno zasjedanje brčanskog Parlamenta zakazano je za iduću srijedu, a prijedlog dnevnog reda sadrži čak 55 tačaka. Ovo je temeljni zaključak danas održanog sastanka predsjednika klubova zastupnika u Skupštini Distrikta.

“Među značajnijim tačkama je Zakon o fondacijama i udruženjima građana, čije usvajanje smo dugo najavljivali i koji treba da bude temelj za bolje uređenje pomenute oblasti. Pored toga, tu je u dugom čitanju i Zakon o mirnom okupljanju građana Distrikta, koji je načinjen po posljednjim standardima zemalja Evropske unije, čime smo preteča u cijeloj BiH, jer je po osnovu ovog zakona praktično moguće iznijeti javni stav okupljenih, bez nekih posebnih procedura“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić.

Pored pomenutog, u dnevnom redu će se naći i rasprava o zahtjevima različitih udruženja građana i asocijacija za besplatno korištenje prostora za rad, a koja su u vlasništvu Distrikta, te niz odluka o javnom interesu u kontekstu realizacije infrastrukturnih projekata na području Distrikta. Takođe jedna od tema rasprave na narednom zasjedanju biće i trenutna epidemiološka situacija u Brčkom.

„Tu je i set izvještaja o radu nekoliko brčanskih javnih preduzeća, pa je s obzirom na tematiku, a i broj tačaka dnevnog reda, moguće da samo zasjedanje bude višednevno”, precizirao je Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Održana četvrta vanredna sjednica brčanske Skupštine

Admir Kadrić

Brčko: Skupština prihvatila izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti

Admir Kadrić

Брчко: Милић посјетио вишечлану породицу у Дубравама заједно са члановима Удружења „Беба више“

Radio Brčko