RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neophodan jači ekonomski iskorak Distrikta

Svi zvaničnici, koji su govorili na Svečanoj akademiji u povodu 19. rođendana Brčko distrikta BiH, čini se, bili su jedinstveniji nego ikad u ocjeni da je ova lokalna zajednica postigla dosta.

No, takođe, složili su se, da su trebali biti načinjeni i veći iskoraci naprijed, posebno u ekonomskom pogledu. Ovo bi mogao biti zajednički imenitelj dogradonačelnika Ante Domića, predsjednika Skupštine, Eseda Kadrića, te gradonačelnika Siniše Milića.

Aktuelni supervizor Majkl Skenlan je izrazio uvjerenje da je Brčko još uvijek ispred drugih dijelova u BiH, te da će tako biti i nadalje.

„Ključ za postizanje toga je unapređenje finansijske stabilnosti, efikasnosti i odgovornosti svih vladajućih institucija u Distriktu, jer će se tako osigurati pouzdane javne usluge i predvidivo poslovno okruženje, što je imperativ ekonomskog prosperiteta građana ovog područja“ naglasio je supervizor.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čestitka brčanskog SBB-a povodom Dana Distrikta i Međunarodnog dana žena

Radio Brčko

Bokserski „Europski kup“ u Dubravama i Bijeljini

Radio Brčko

Svjetski dan sestrinstva brojim sadržajima danas obilježen u Brčkom

Suvad Alagić