RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Obilježena deseta godišnjica rada Evropskog univerziteta u Brčkom

Evropski univerzitet Brčko distrikta danas je uprličio Svečanu akademiju povodom desete godišnjice uspješnog rada ovog univerziteta. Svečanoj akademiji su prisustvovali mnogobrojni gosti iz akademske zajednice, te  političkog i javnog života.

U proteklih deset godina rada i postojanja, ovaj univerzitet je imao 2065 svršenih studenata, 235 magistranata i 52 doktoranta na šest fakulteta.

“U toku je reakreditacija univerziteta koja bi trebala biti završena u narednih mjesec dana nakon čega se očekuje povećanje broja upisa novih studenata iz BiH i okolnih zemalja”,naglasio je akademik Nedeljko Stanković, rektor Evropskog univerziteta.

“Osim obrazovanja visokoškolskih kadrova, Europski univerzitet u Brčkom je proteklih godina ostvario uspješnu saradnju sa velikim brojem drugih univeziteta u svijetu”, istakao je prof. Rudika Gmajnić, prorektor za nauku i  međunarodnu saradnju.

Svečanoj akademiji je prisustvovao i predsjednik Skupštine Brčko distrika Siniša Milić koji je ovom univerzitetu  poželio uspješan rad u budućnosti.

Na današnjoj Svečanoj akademiji izvršena je dodjela zlatnih plaketa i zahvalnica, te upriličena promocija doktora nauka i dodjela diploma svršenim studentima I i II ciklusa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

EUBD: “Dan otvorenih vrata” za buduće studente

Suvad Alagić

U Brčkom sinoć upriličena Svečana akademija povodom Nove 1441. hidžretske godine

Radio Brčko

Svečanom akademijom obilježen Dan državnosti BiH u Brčkom

Admir Kadrić