RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neophodno zaštiti šljivu u Bosni i Hercegovini

Predstavnici Evropske unije, potom Vlade Njemačke i «Asocijacija BH šljiva», juče su u Brčkom upriličili sastanak sa značajnijim izvoznicima šljive sa područja Sjeveroistočne Bosne. Desetak izvoznika od kojih je sedam prisustvovalo današnjem sastanku na tržište EU izvezu više od 90 procenata šljive sa ovog područja, te stoga ima potrebe za njihovom stalnom međusobnom komunikacijom.

«Tim prije jer se u minulom periodu na tržištu EU pojavljivala šljiva sa oznakom naše države, a u stvari je bila uvezena iz Mađarske, Rumunije, Bugarske ili Albanije. Stoga jače moramo raditi na zaštiti šljive kao jednog od bh. brendova, što je i generalni zaključak današnjih razgovora», rekao je generalni sekretar Asocijacije BH šljiva, Suad Selimović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Hrvatska ne želi žicu na granici prema BiH

Radio Brčko

Šefovi diplomatija zemalja EU danas razmatraju sankcije Turskoj

Radio Brčko

Značajan pad prodaje i izvoza vina iz BiH, upitna isplativost jesenske berbe

Radio Brčko