RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Privremeni most u Krepšiću, najvjerovatnije, sljedeće sedmice

Privremeni most u Krepšiću koji će ponovo povezati magistralni put Brčko – Lončari bi, najvjerovatnije, trebalo da bude postavljen naredne sedmice, izjavio je Anto Domić, gradonačelnik Distrikta.

Prema Domićevim riječima, prije tri dana, je u nadležnosti Direkcije za puteve Republike Srpske (RS) firma „Bijeljina put“ započela izgradnju alternativnog prelaza koji će poslužiti kao privremeno rješenje za ponovno uspostavljanje nesmetanog saobraćaja od Bijeljine do Banjaluke.

„U stalnom smo kontaktu sa nadležnima iz ove direkcije i požurujemo ih jer nam je veoma važno da se uspostavi ova putna komunikacija. Nadali smo se da će posao biti završen do nedjelje, ali ako se i oduži za dan-dva, neće biti problema. Nakon toga bi trebalo da započne izgradnja novog mosta u Krepšiću koja će zahtijevati postupke i procedure za njegovo projektovanje, te mnoge druge aktivnosti“, rekao je gradonačelnik Domić.

Dok ne bude postavljen privremeni most u Krepšiću, saobraćaj će, kao i do sada, za teška vozila biti organizovan zaobilaznim putem Brčko – Cerik – Lončari, dok automobili mogu saobraćati putem koji vodi od Grbavice, preko Vukšića i Laništa, do Lončara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!