RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole

Osnovna muzička škola Brčko večeras će Domu kulture Brčko u 18:00 sati organizovati novogodišnji koncert učenika svih odsjeka u školi. Bit će ovo prilika da učenici brčanskoj publici prikažu svoje umijeća izvođenja, koje su stekli u prvom pologodištu ove školske godine uz pomoć svojih profesora.

Na koncertu će nastupiti veliki hor muzičke škole, mali hor muzičke škole, orkestar harmonika, kameri ansambli flauta i violine te brojni solisti sa odsjeka za klavir, harmoniku, gitaru, violinu, flautu i solo pjevanje a sve u čast predstojećih praznika.

Direktor osnovne muzičke škole Brčko, magistar Jasmin Hasić, ističe da je ovo prvi novogodišnji koncert učenika i da se nada da će prerasti u tradiciju i održavati svake godine. Direktor Hasić ističe da ovaj koncert ima i posebnu draž u činjenici da Osnovna muzička škola u narednoj godini obilježava 70 godina od osnivanja, a na samom koncertu će se i najaviti događaji u organizaciji Osnovne muzičke škole, a kojima će se obilježiti ovaj značajan jubilej za jednu od najstaraiji muzičkih škola u Bosni i Hercegovini.

Ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Muzička škola u Brčkom danas obilježava 70 godina postojanja – Promocija monografije i koncert učenika

Radio Brčko

U Brčkom održan Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole

Radio Brčko

Osnovna muzička škola organizovala „Dan otvorenih vrata“

Sanita Jerković Ibrahimović