RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Večeras Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole Brčko

Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko održaće se večeras u velikoj sali škole s početkom u 17.00 sati. Na koncertu tradicionalno nastupaju najspremniji učenici sa svih šest odsjeka flauta, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje i klavir.

„Novogodišnji koncert biće prilika da se predstave učenici Muzičke škole sa svojim izuzetnim umjetničkim djelima koje su pripremili sa nastavnicima tokom prvog polugodišta, a brojna od tih djela će izvesti i na takmičenjima u Bosni i Hercegovini, kao i van granica naše države“, kazao je za Radio Brčko Jasmin Hasić, direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikta i dodao da će koncert biti prilagođen novogodišnjim i vjerskim praznicima koji nam predstoje.

Jasmin Hasić

Koncertu će fizički moći prisustvovati roditelji učenika, uz prijenos putem livestream-a na Facebook stranici “Muzička škola Brčko”.

Hasić je kazao da je glavna umjetničko- praznična poruka koncerta od svih 200 učenika i predavača brčanske Muzičke škole, želja da sve Brčanke i Brčaci imaju mnogo ljepšu, uspješniju i zdraviju Novu 2022. godinu.

Hasić je najavio i mnoge buduće nastupe učenika na muzičkim takmičenjima u BiH i zemljama okruženja.

„Osnovna muzička škola pokretač je i generator svih muzičkih događanja u našem gradu i da pored toga što je obrazovna ustanova ona je ujedno i ustanova od društvenog značaja za Brčko distrikt već 71 godinu bez prekida sa brojnim nagradama i priznanjima“, još je istaknuo Hasić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Broj novih učenika u Muzičkoj školi približan prošlogodišnjem

Sanita Jerković Ibrahimović

Брчко: Концерт студената сарајевске Музичке академије

Radio Brčko

Dan otvorenih vrata u Muzičkoj školi Brčko

Radio Brčko