RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Od sljedećeg tjedna masovnije cijepljenje u Brčko distriktu

S obzirom na nedavno pristigle količine, i vrste cjepiva protiv Covida-19 kojima Distrikt raspolaže, u Brčkom bi sve trebalo biti spremno za masovno cijepljenje građana.

Od početka sljedećeg tjedna radno vrijeme na punktu za cijepljenje će biti produženo, pa će se građani moći cijepiti od osam ujutro do 20 sati navečer, što znači da će se dnevno moći cijepiti 350 do 400 građana.

„Uzimajući u obzir broj cjepiva koje imamo, radi se trenutno o Sinopharmu i AstraZeneci, nastojat ćemo intenzivirati proces cijepljenja, tako da će građani vrlo brzo biti u većem broju pozivani te i ako smo do sada imali nekakve zaostatke, mislim da ćemo ih vrlo brzo sustići“, kaže Denis Šehanović, tajnik Crvenog križa Brčko distrikta.

On kaže kako je cilj maksimalno iskoristiti kapacitet postojećeg punkta, a potom otvoriti dodatne punktove za cijepljenje u pojedinim mjesnim zajednicama.

„Onog momenta kad vidimo da je kapacitet maksimalno popunjen, da više nemamo prostora niti za dodatnim osobljem niti da u vremenskom razmaku možemo stići cijepiti određeni broj osoba, onda ćemo vjerojatno planirati ići i izvan ovog punkta. Postoje određene zdravstvene stanice i vjerojatno će one biti prve koje će se otvoriti u takvom momentu, kada bude došlo vrijeme za to i kada iskoristimo sve ove kapacitete koje ovdje imamo, onda ćemo ići raditi na taj način“, kaže Šehanović.

Prema njegovim riječima, još uvijek neće primjenjivati metodu cijepljenja bez najave kako ne bi došlo do nepotrebnog stvaranja gužvi. Trenutno je broj prijava građana za cijepljenje nešto niži nego na početku, ali, kaže on, ne može se reći da je njihova zainteresiranost drastično smanjena. Do sada se za cijepljenje prijavilo više od 13.000 građana, preko 7.000 građana je primilo jednu dozu, dok ih je 5.100 kompletiralo proces cijepljenja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počelo cijepljenje zaposlenih u gospodarskom sektoru

Sandra Živković

AstraZeneca i Univerzitet Oxford žele do jeseni da naprave novu generaciju vakcine protiv Covida-19

Radio Brčko

Brčko: Cjepivo dnevno dobije između 80 i 120 osoba

Sandra Živković
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!