Brčko

Brčko: Odjel za stručne i administrativne poslove zaprimio 60 projekata za dodjelu sredstava nevladinim udruženjima

Hamzabegović je zaključio da je najveći odobreni iznos po jednom projektu, tj. organizaciji, 30.000 KM, a da će u slučaju nepoštivanja odredbi ugovora isti biti raskinut od strane organa uprave koji distribuira novac.

Zaključno sa 13.07.2021. godine Vladin Odjel za stručne i administrativne poslove zaprimio je 60 projekata za dodjelu sredstava NVO, UG i fondacije u Brčko distriktu. Po prvom javnom pozivu biće dodijeljeno 426.750 KM.

Šef Odjela za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović za Radio Brčko je pojasnio da je za ocjenu kvaliteta pristiglih nešto preko 60 projekata formirana komisija od tri člana, plus sekretar komisije, koja će pregledati pristigle aplikacije za sredstva i nakon toga dati svoje stručno mišljenje. Za ove namjene planirano je ukupno 853.500 KM, a po prvom pozivu biće dodijeljeno 426.750 KM.

Od strane odjela do kraja godine planirano je raspisavanje još dva javna poziva za dodjelu sredstava po projektima za nevladin sektor Brčko distrikta.

Nedim Hamzabegović, šef Odjela za stručne i administrativne poslove

„Pristigle projekte pregledava komisija sastavljena od državnih službenika, a sastav komisije odražava i nacionalnu srtrukturu stanovništva“, kazao je Hamzabegović.

Ako sve bude teklo po planu prvi ugovori sa nevladinim organizacijama koje zadovolje kriterije javnog poziva biće potpisani početkom septembra.

Hamzabegović je zaključio da je najveći odobreni iznos po jednom projektu, tj. organizaciji, 30.000 KM, a da će u slučaju nepoštivanja odredbi ugovora isti biti raskinut od strane organa uprave koji distribuira novac.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button