RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Do jeseni bi trebao biti raspisan tender za radove po projektu „Luka Brčko“

Tim za implementaciju projekta „Luka Brčko“, koji je formiran nakon što je Skupština  Brčko distrikta prihvatila zajam za Luku Brčko, održao je danas sastanak na kojem su izdefinirana dodatna pitanja Evropske banka za obnovu i razvoj koja finansira ovaj projekat.

Šef Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu brčanske Vlade Pero Gudeljević, istakao je da se to odnosi na ažuriranje određenih datuma implementacije tog ugovora, te da će se narednog utorka sastati i sa predstavnikom Evropske banke za obnovu i razvoj kako bi razjasnili dileme koje još postoje i odnose se na samu implementaciju.

On je pojasnio da to nisu nikakve velike dileme već je s obzirom na kašnjenje potrebno samo ažurirati određene datume koji su u ugovorima /Ugovor o zajmu, Supsidijarni ugovor između Vijeća ministara BiH i Brčko distrikta i Projektni ugovor između Luke Brčko, gradonačelnika i Evropske banke za obnovu i razvoj/, koji su već izdefinirani prilikom pripreme ugovora za zajam koji je potpisan prije dvije godine.

Početkom juna, kako je dodao, Evropska banka za obnovu i razvoj bi trebala angažovati konsultanta za pomoć ovom timu za implementaciju, te početi sa pripremom tenderske dokumentacije kako bi se početkom jeseni taj tender mogao i raspisati.

Kada je riječ o prijedlogu alternativnog rješenja prelaska teretnih motornih vozila preko mosta na graničnom prijelazu Brčko koji je zatvoren zbog sigurnosti, Gudeljević je kazao da je prije dva dana stigao gotov elaborat koji je naručio Odjel za javne poslove.

O ovom elaboratu raspravljat će se na sastanku u ponedjeljak u 9 sati, nakon čega će biti poznato više detalja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Прва фаза реконструкције “Луке” успјешно окончана

Vladimir Matijević

Пуштена у рад нова дизалица у ЈП “Лука Брчко”

Vladimir Matijević

Брчко: Одобрено финансирање пројеката из области спорта, културе и туризма

Vladimir Matijević