RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Одобрени амандмани на Нацрт о буџету дистрикта

Влада Брчко дистрикта одoбрила је амандмане на Нацрт закона о буџету Брчко дистрикта, Приједлог одлуке о измјенама и допунама одлуке о висини и броју стипендија које се додјељују редовним студентима за период од 1. јануара 2019. до 30. септембра 2019. године као и Приједлог одлуке о усвајању проширене ранг-листе.

Ове године се укупно додјељује 266 стипендија редовне студенте других и старијих година, рекао је шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић.

“Листа је проширена на основу правилника о додјели стипендија који је усвојен још љетос на сједници Владе и ево Влада је нашла могућност да одобри средства да сви студенти добију стипендије“, рекао је Османовић.

Чланови Владе на ванредној сједници усвојили су и Приједлог одлуке о утврђивању критеријума за коришћење новчаних средстава с позиције грантова непрофитним организацијама у 2019. години у Одјељењу за образовање, Приједлог одлуке о усвајању Програма утрошка средстава са позиције грантова непрофитним организацијама у 2019. години у Одјељењу за образовање.

Влада Брчко дистрикта данас је одржала и тематску сједницу на којој је усвојила  Нацрт закона о измјени и допуни Закона о класификацији дјелатности у дистрикту, Нацрт закона о измјени и допуни Закона о трговини, Нацрт закона о измјени и допуни Закона о предузећима, Нацрт закона о измјени и допуни Закона о угоститељској дјелатности у дистрикту, Нацрт закона о туристичкој дјелатности у Брчком, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о административним таксама, Нацрт закона о електронском потпису Брчко дистрикта и Нацрт закона о електронском документу.

Шеф Пододјељења за туризам, културу и спорт Александар Ђурић рекао је да је сет закона произашао је из једног активног рада радних група и интерресорних консултација одјељења.

„Прије свега морам рећи да су Закон о класификацији дјелатности, Закон о предузећима, Закон о трговини, Закон о туризму и угоститељству сетови закона који омогућавају пословним субјектима омогућавање рада одмах након уписа у судски регистар надлежног суда“, рекао је Ђурућ.

На тематској сједници чланови Владе усвојили су и Нацрт закона о Пореској управи Брчко дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Од септембра ангажман за 90 радника у просвјети

Дејана Крстић

Vlada Brčko distrikta okončala petu redovitu sjednicu

Radio Brčko

Slovenija se ubrzano vraća u ‘normalu’, zelena faza već početkom lipnja

Radio Brčko