RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Одређене локације за шест нових гробаља

Надлежни из Одјељења за просторно планирање одредили су, на захтјев вјерских заједница у Брчко дистрикту, шест локација за изградњу гробаља, сазнали смо од Синише Јовановића, шефа Пододјељења за просторно планирање, урбанизам и заштиту животне средине.

Од тога ће се на четири локације изградити нова гробља, а двије се налазе уз већ постојеће парцеле на којима се налазе гробна мјеста.

Српској православној црквеној општини би требало да буде додијељено земљиште у Поточарима иза бензинске пумпе „Петрић“ површине 15, 5 хектара и у дијелу мјесне заједнице Гредице у зони Кобилић вечичине 2, 5 хектара.

За Исламску заједницу је одређена локација величине око девет хектара у насељу Брод према жељезничкој прузи и тржном центру „Фис“ и локација од осам дулума на коју ће се проширити постојеће мезарје у насељу Колобара код Пете основне школе.

По захтјеву католичког Деканата одређена је локација на подручју Дубрава у близини Фрањевачког самостана од пола хектара и у мјесној заједници Уловић уз постојеће мјесно гробље површине око шест дулума.

„Избором нових локација, Одјељење за просторно планирање и урбанизам је урадило прву фазу овог посла. С обзиром да се ради о државном земљишту, сада из Канцеларије за управљање јавном имовином очекујемо захтјеве за издавање локацијских услова за уређење ових гробаља“, рекао је шеф Јовановић.

Из Канцеларије за управљање јавном имовином смо сазнали да се о додјели ових локација вјерским заједницама у дистрикту тек треба расправљати.

У градској зони, како смо сазнали од представника вјерских заједница у Брчко дистрикту, постоје два гробља гдје се укопавају православци, затим два мезарја и три гробља којима управља брчански католички Деканат.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!