RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održana 27. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 27. redovnoj sjednici Pravilnik o plutajućim objektima na prijedlog Odjeljenja za javne poslove, a koji ima za cilj uređivanje oblasti koja se odnosi na plutajuće objekte u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj plovidbi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Vlada je usvojila i Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama Zakona o zaštiti od požara Brčko distrikta BiH, Pravilnik o izmjenama Pravilnika o izdavanju licenci i iskaznica za vozače, kao i Pravilnik o dodjeli sredstava za finansiranje programa i projekata od javnog interesa u Odjeljenju za javne poslove.

Članovi Vlade odobrili su prijedloge Direkcije za finansije o usvajanju Zaključka o nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama zaposlenih u Pravosuđu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i nacrt Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama i drugim naknadama pravobranilaca i zamjenika pravobranilaca u Pravobranilaštvu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Smjernice za izradu nacrta pravilnika  izmjenama i dopunama Pravilnika o izgledu i sadržaju zahtjeva, obrazaca, obavještenja i ostalih pratećih dokumenata uz fiskalne sisteme.

Usvojen je i prijedlog Odluke o imenovanju tima za pripremu dokumentacije i vođenje pregovora o kreditu Svjetske banke te Zaključak o zaduženju organa i institucija Brčko distrikta BiH radi realizacije zadataka tima za pripremu dokumentacije i vođenje pregovora o kreditu Svjetske banke.

Vlada je na sjednici usvojila i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt odluke o izmjeni i dopuni Statuta Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH kao i prijedlog Odluke o načinu raspodjele sredstava za dodjelu donacija mjesnim zajednicama na području Brčko distrikta BiH.

Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju informacije o sticanju uz naknadu nekretnine označene kao parcela broj 4073, kao i Izvještaj o radu člana Upravnog odbora JP „Putevi Brčko“ iz reda službenika zaposlenih u organima javne uprave i institucijama Brčko distrikta BiH za period 4. 6. 2021. do 31. 8. 2021. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Влада одржала наставак 84. редовне сједнице

Radio Brčko

Brčanska Skupština tokom prijepodnevnog zasjedanja ekspeditivno djelovala

Admir Kadrić

Влада Дистрикта упућује иницијативу о повећању неопорезивог дијела плата у Дистрикту

Radio Brčko