RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održana Evropska noć istraživača u Brčkom

Brčko je sinoć bio jedan od devet gradova u BiH u kojem je održana “Europska noć istraživača”, manifestacija koja promoviše naučna istraživanja i ima za cilj podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju istraživanja na svakodnevni život.

Nekoliko stotina posjetilaca uglavnom osnovaca i srednjoškolaca imalo je priliku da sinoć na šest lokacija u Gradskoj galeriji, Američkom kutku, sali Partizan, Gradskom muzeju, Fondaciji Ekmečić I Ficibajeru prisustvuje interaktivnim naučnim radionicama iz umjetnosti, grafičkog dizajna, tehnologije, istorije i kulturne baštine.Manifestaciju je sinoć zvanično otvorio gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić koji je još jednom istakao da će on lično, ali i Vlada uvijek podržavati ovakve sadržaje koji promovišu nauku.Od devet gradova u kojima je sinoć održana Europska noć istraživača Brčko je imao jedan od najbogatijih programa gdje je u vremeni od 17 do 22 sata održano 25 radionica sa preko 30 predavača.Omladinska organizacija Mali princ u saradnji s Poliglota institutom ove godine su prvi put u Brčkom organizovali Evropsku noć istraživača koja se inače održava širom Evrope, a koja okuplja veliki broj posjetilaca i istraživača jednom godišnje, posljednjeg petka u septembru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Učenice generacije ponos Brčko distrikta

Mirsad Arnautović

Brčko: Neprofitne i druge organizacije opravdale dobijene grantove

Sanita Jerković Ibrahimović

Gradonačelnik Milić mladim Brčacima uručio bicikla povodom Evropske sedmice mobilnosti

Suvad Alagić