RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Okončana 68. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta

Tokom jučerašnjeg popodnevnog i večernjeg dijela zasjedanja brčanski Parlament je, pored ostalog, usvojio set od petneastak izmjena i dopuna Zakona, što po hitnom postupku, što kroz proceduru drugog čitanja. Zastupnici su, pored ostalog, usvojili izmjene i dopune Zakona o ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije u Brčkom, kojima se Vladi Distrikta omogućava da odmah reaguje, ukoliko to situacija sa COVID-om bude nalagala, a s ciljem podrške ovdašnjoj privredi. Takođe, Parlament je usvojio, kroz drugo čitanje, i Zakon o udruženjima i fondacijama, kao i Zakon o fiskalizaciji, te izmjene i dopune Zakana o inspekcijama u Distriktu.

Esed Kadrić

„Osim seta veoma važnih zakona koje smo prihvatili, uspjeli smo dati „zeleno svijetlo“ i na niz značajnih odluika koje se odnose i na izdvajanje novčanih sredstava. Jedna od takvih je i ona kojom Fond zdravstva, višak prihoda od dva miliona maraka, stavlja na raspolaganje Parlamentu, a mi smo ga preusmjerili na poboljšanje situacije u ovdašnjem javnom zdravstvu“, kazao je predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić.

Unatoč činjenici da predstoji izborna kampanja, brčanski Parlament bi, u ovom sazivu, mogao održati bar još jednu redovnu sjednicu.

„Moguće je da u narednom periodu zakažem još jedno zasjedanje jer ima prijedloga o nekolioko veoma važnih tačaka o kojima bi Skupština ubrzo trebala raspravljati, među kojima je i treći rebalans budžeta Distrikta za tekuću godinu“, naglasio je predsjednik Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Još jednom odloženo usvajanje Zakona o radu Distrikta

Admir Kadrić

Utvrđen dnevni red za 55. redovnu sjednicu Skupštine Distrikta

Admir Kadrić

Обиљежавање седмице толеранције у Брчко дистрикту

Radio Brčko