RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Osmanović uručio darove djeci posebnog odjeljenja u Trećoj osnovnoj školi

Šef Odjela za obrazovanje Senad Osmanović, posjetio je Treću osnovnu školu i učenicima dva posebna razreda uručio poklone povodom njihovog uspjeha, odnosno osvojenog prvog mjesta u košarci na specijalnoj olimpijadi u Tuzli, i predstojećih novogodišnjih blagdana.

“Ovim učenicima željeli smo da poklonimo pažnju i da se zahvalimo na njihovom trudu, odnosno prezentaciji svog rada i prezentaciji svoje škole na najbolji način na koji to znaju”, dodao je Osmanović.

 

Direktor Treće osnovne škole Kojo Simić, kazao je da imaju dva odjeljenja djece sa posebnim potrebama, sa ukupno 13 učenika, te da su oni više puta osvajali zlato na Olimpijadi djece sa posebnim potebama.

U posjeti djeci ovih odjeljenja sa Osmanovićem je bila i šefica Pododojela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić, koja je naglasila da što se tiče inkluzije Brčko distrikt prednjači u BiH po više osnova.

“Prvo sva djeca koja su upućena u školu su u školi, drugo Brčko distrikt nema specijalnih ustanova već su djeca koja imaju teže prepreke u rastu i razvoju svrstana u posebne odjele i sa njima radi veliki broj stručnjaka. Konkretno u ovoj školi sa djecom kojoj je potrebna njihova pomoć radi sedam stručnih suradnika. Inače u svim osnovnim školama u inkluziji, a to znači uključivanje djece u redovite nastavne procese, ima negdje oko 350 djece. Ali treba reći da imamo veliki broj asistenata u nastavi, negdje oko 60 stručnih suradnika u svim školama, da svaka škola ima školski stručni tim koji određuje rad sa svakim od tih učenika. I zaista smo uočili veliki pomak za tu djecu otkako smo uveli asistente u nastavi”, pojasnila je Matkić.

Ovom prilikom, Osmanović je rekao i da sa današnjim danom uspješno završava nastava u prvom polugodištu ove školske godine, te počinje zimski raspust koji će trajati do 13. janura 2020. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Njemačka imenovala komisiju za ponovnu procjenu napada na minhenskoj Olimpijadi 1972. godine

Vladimir Matijević

Robotičari iz BiH trenutno na vodećoj poziciji na robotičkoj olimpijadi

Radio Brčko