RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Osnovna muzička škola Brčko distrikta BiH u prvom upisnom roku upisala 47 učenika

Foto: Arhiva

Osnovna muzička škola Brčko distrikt BiH u prvom upisnom roku primila je 47 učenika koji su položili prijemni ispit na nekoliko odsjeka i za pripremno odjeljenje za školsku 2023./2024. godinu.

Prije desetak dana zatvoren je Javni poziv za upis učenika u Osnovnu muzičku školu Brčko distrikta, te su krajem prošlog tjedna polaznici polagali prijemne ispite za upis u pripremno odjeljenje, solo pjevanje i na nekoliko instrumentalnih odsjeka.

„Komisija koja je sprovodila prijemne ispite za 47 polaznika ocijenila je da su zadovoljili zadatke prijemnog ispita, te su oni postali učenici ove škole, također napominjem da još uvijek traje žalbeni rok, ali mislim da neće biti problema glede upisa ove djece u školsku 2023./24. godinu“, kazao je Jasmin Hasić, ravnatelj Osnovne muzičke škole Brčko distrikt BiH.

Prema njegovim riječima ove godine su učenici najviše zanimanja pokazali za odsjeke klavira i violine, ali su i ostali odsjeci gotovo pa svi popunjeni.

„Odsjeci koji su ostali upražnjeni su flauta i harmonika, te nekoliko mjesta u pripremnom odjeljenju, a svi zainteresirani učenici za ove odsjeke imat će priliku pristupiti upisu i polaganju prijemnog ispita u drugom upisnom roku“, dodao je Hasić.

Iz Osnovne muzičke škole kazali su da će drugi upisni rok biti otvoren krajem mjeseca kolovoza, a obavijesti se mogu pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Osnovna muzička škola Brčko distrikta uspješno kraju privela školsku godinu

Suvad Alagić

Večeras Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole Brčko

Suvad Alagić

Brčko: Broj novih učenika u Muzičkoj školi približan prošlogodišnjem

Sanita Jerković Ibrahimović