RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ove godine se očekuje otvaranje dječjeg vrtića u brčanskom naselju Ilićka

Najmlađa brčanska mjesna zajednica Ilićka koja ima oko 5.000 stanovnika, prema riječima njihovog predsjednika Damjana Dundžića na pravom je putu da dobije sve sadržaje koje naselje u pravom smislu riječi treba imati.

Od osnutka mjesne zajednice 2004. godine, realizirani su mnogi projekti među kojima su do sada svakako najznačajniji otvaranje Osnovne škole koju pohađa oko 400 učenika i nedavna izgradnja kružnog toka. Sljedeći veliki, i jedan od najznačajnijih projekata koji će uskoro biti sproveden do kraja je dječji vrtić za čiju je realizaciju inicijalna sredstva u iznosu od pola milijuna eura, donirala Vlada Republike Srbije. Zgrada dječjeg vrtića je završena, a sam projekt je u završnoj fazi, a prema riječima Dundžića, nadaju se da će završetak cjelokupnog projekta biti ove godine, te bi vrtić u skorije vrijeme mogao otvoriti svoja vrata prvim polaznicima.

Damjan Dundžić

„Bilo je problema oko nedostatka sredstava za uređenje dvorišta i opremanje zgrade, no to je pri kraju i vjerojatno je sad samo na Odjeljenju za obrazovanje da se riješi taj problem nedostatajućeg kadra.“ – rekao je Damjan Dundžić.

No, kao i sve mjesne zajednice, i Ilićka ima probleme s kojima se mještani ovog naselja susreću. Riječ je o problemu nedostatnog broja parkirnih mjesta, problemu nepostojanja ambulante u ovom naselju te o problemu gradske deponije koja negativno utječe na zdravlje stanovnika, ne samo ove mjesne zajednice nego i cijelog Brčkog. Prema Dundžićevim riječima, ove godine trebao bi otpočeti odvoz smeća s Gradske deponije na regionalnu u Zvorniku te bi se na ovaj način započelo rješavanje ovog, ali i ostalih problema s kojima se susreće MZ Ilićka.

MZ Ilićka u planu ima početak gradnje zgrade i sale mjesne zajednice i KUD-a za koje su prošle godine izdvojena određena sredstva, no zbog neusvajanja regulacijskog plana, ovaj projekt za sada stagnira. Dundžić je dodao kako u ovoj izbornoj godini očekuju bar početak realizacije rješavanja tekućih problema stanovnika ovog naselja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: UG Demos održao uličnu akciju “Stop nezakonitom zapošljavanju”

Gorana Antić

Брчко: Мјештани “Илићке” траже хитно рјешавање дугогодишњег проблема депоније

Миљана Ђурђевић

Brčko: Od 1. septembra u funkciji i novi vrtić u mjesnoj zajednici Ilićka

Suvad Alagić