RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

PDP Brčko oštro kritikovala tretiranje otpadnih voda u Brčko Distriktu

Partija demokratskog progresa (PDP), Opštinski odbor Brčko, ošto je danas tokom press- konferencije kritikovala aktivnosti Vlade i Skupštine Brčko Distrikta u vezi projekta Prečišćavanja otpadnih voda. Najviše zamjerki je upućeno na visinu sredstava i način otplate kredita. Velika ovlašćenja su data izvođaču radova umjesto investitoru a najveću cijenu će na kraju platiti građani Brčko Distrikta, kazao je Miodrag Peranović, poslanik u skupštini i dopredsjednik PDP Brčko.

„Primjera radi, centralni prečistač od 90.000 EC(ekvivalent stanovnika) i u Maoči od 10.000 EC će prema Idejnom projektu koštati oko 240 miliona KM, dok centralni prečistač od 160.000 EC u Bijeljini i 22,000 EC u Janji, prema Projektnom rješenju košta oko 277 miliona KM“, precizirao je Peranović i iznio mišljenje da realizacija projekta postaje upitna obzirom da je i Pravobranilaštvo, prema saznanjima PDP-a, već tri puta dalo negativno mišljenje o nacrtu Ugovora.

Kao primjer neopravdanih dugoročnih zaduženja Distrikta, prema PDP-u je sve izvjesnije smanjenje procenta a time i iznosa indirektnih poreza koji je vraćaju u Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.