RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pred parlamentom 13 regulacionih planova

Usvajanje, u brčanskom parlamentu, već duži niz godina čeka 13 Regulacionih planova i to uglavnom onih kojima se propisuje uređenje najužeg gradskog središta. Osnovni «kamen spoticinja» je nepostojanje političke volje da se da saglasnost za izgradnju džamije na jednoj od tri predložene lokacije u užoj gradskoj zoni.

Odjeljenje za urbanizam i prostorno planiranje još krajem prošle godine okončalo je rad na 15 Regulacionih planova, a od tog broja njih 13 davno je proslijeđeno u skupštinsku proceduru.

«Usvajanje ovih planova je veoma važno jer osigurava brži privredni razvoj ali i reguliše neka čisto operativna pitanja kao što su rješavanje i  parking prostora u samom centru grada. No, nemoguće ih je provesti sve dok politika ne riješi pitanje zahjeva za gradnjom džamije na dvije ili tri predložene lokacije počev od one u «Š» naselju, zatim kod Vatrogasnog doma, ili u blizini nekadašnjeg «Auto-mota»», rekao je šef resornog odjeljenja vlade distrikta Petar Blekić.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.