RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Počela druga sezona Pab kviza: Velika zainteresovanost Brčaka

U Brčkom je sinoć i zvanično počela druga sezona Pab kviza. Sudeći po posjećenosti, zainteresovanost Brčaka za prvi kviz u Balkan pabu je bila velika, što pokazuje i činjenica da se tražio sto više, navodi se u saopštenju iz brčanskog Udruženja „Stand-Up BH“, koje je u saradnji sa Balkan pabom organizator ovog događaja.

Kroz pitanja u ovom kvizu organizatori su se takođe trudili da učesnike edukuju o nekim činjenicama. Sjajna atmosfera je protekla u često izgovorenoj frazi po kojoj se i može opisati veče: „Na vrh mi jezika“.

„Moram priznati da mi je veliko zadovoljstvo vidjeti ovako veliki broj mladih, ali i mojih sugrađana starije životne dobi. Ovaj koncept kviza okuplja ljude svih uzrasta na jednom mjestu i širi poznanstva, povezujući ih, a uz to i motivišući da više uče, grade i proširuju svoje znanje“, kaže predsjednik Udruženja, Aleksandar Pantelić.

Grad Brčko je među rijetkima na ovom području u kojem se održavaju kvizovi, i kao takav pruža veliki iskorak na kulturno-zabavnoj sceni Bosne i Hercegovine.

„Druga sezona samo što je počela, a mi smo već oborili i rekord po posjećenosti i broju prijavljenih ekipa. Čak 33 ekipe su učestvovale u prvom Pab kvizu”, ističe Aleksandar Pantelić.

Na kraju uzbudljivog završnog seta pitanja, prvo mjesto pripalo je ekipi „Karl Marx“, a drugo ekipi „Prijatelji“ koja je imala samo bod zaostatka.  Pobjednicima su obezbijeđene prigodne nagrade, a među njima i set knjiga Fredrika Bakmana „Čovek po imenu Uve“.

Organizatori su se zahvalili svim učesnicima, kao i medijskim pokroviteljima, i najavili novo druženje na drugom Pab kvizu u Balkan pabu 22. novembra.

U ovom kvizu učesnici su podijeljeni u timove, koji odgovaraju na unaprijed pripremljenim formularima sa pitanjima. Pab kviz timove uglavnom čini od dvoje do šest takmičara.

Na kraju Kviza se prikupljaju i ocjenjuju formulari sa odgovorima takmičara, a ekipa sa najvećim brojem tačnih odgovora se proglašava pobjednikom Kviza. Učešće u Kvizu je besplatno.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Stand-Up BH – Počinje druga sezona Pab kviza!

Radio Brčko