RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Stand-Up BH – Počinje druga sezona Pab kviza!

Novembar je i vrijeme je za novu sezonu Pab kviza u našem gradu!

Nakon velikog uspjeha ovog projekta tokom prošle jeseni, udruženje Stand-Up BH je potpisalo novi sporazum o saradnji sa ekipom Balkan Pub-a, te će i ove godine učiniti četvrtak danom za nadmetanje u znanju!

Naravno, radi se o poznavanju činjenica iz opšte kulture i informisanosti, nekih dobro znanih, nekih manje poznatih, nekih koje će znati samo prave erudite.

Ove godine, kažu organizatori, pitanja su još teža, ali su i nagrade veće! Pored standardnih nagrada od prošle godine, pobjednici u ovogodišnjim Pab kvizovima kući nose i knjige – a u igri su neka od najboljih izdanja „Lagune“.

Predsjednik udruženja Stand-Up BH, Aleksandar Pantelić je izjavio da Pab kviz u mnogome doprinosi podizanju kvaliteta i raznovrsnosti kulturno-zabavne scene na području Brčko distrikta. Ideja kviza jeste da se mladi okupe u edukativnoj i zabavnoj aktivnosti.

“Drago mi je da u našem gradu ima prostora za to, i da je ekipa Balkan Pub-a prepoznala potencijal i važnost tog projekta. Ovim putem im se zahvaljujem na nesebičnoj podršsci kao i na nagradama koje su obezbijedili za najbolje znalce”, dodaje Pantelić.

Nakon druge sezone Pab kviza, u martu će biti organizovano prvo gradsko takmičenje za najboljeg kviz znalca, a u maju i prvo takmičenje u slagalici.

“Trudimo se da podržimo dobre ideje i projekte koji njeguju kulturu i znanje na pravi način. Nadamo se da ćemo kroz ovakve projekte stvoriti uslove u kojima će se otkriti talenti mladih ljudi i nastojimo da im pružimo priliku da se dalje razvijaju. Rado se odazivamo i podržavamo sve aktivnosti koje imaju za cilj druženje i promovisanje znanja”, zaključio je vlasnik Balkan Pub-a, Davor Maksimović, te dodao da su do sada imali veliku zainteresovanost gostiju za kviz.

Podsjećamo, učesnici kviza podijeljeni su u timove sa dva do pet članova i odgovaraju na pedesetak pitanja na unaprijed pripremljenim formularima. Sam kviz sastoji se od pitanja podijeljenih u šest oblasti – opšta informisanost, istorija, geografija, književnost, sport, film i muzika. Dvije runde sa pauzama biće dovoljne da saznamo ko će ove jeseni nositi prestižnu titulu Pab kviz šampiona!

Učešće je besplatno, a vaše je samo da se zabavljate, takmičite i pokušate dapobjedite!

Imate li već ekipu?

Vidimo se!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Počela druga sezona Pab kviza: Velika zainteresovanost Brčaka

Radio Brčko

Tri radnika, koja su najviše koristili bicikl, nagrađena sa 400 maraka

Radio Brčko

Brčko: Protekli vikend i više nego uspješan za članove škole plesa “Mambo”

Radio Brčko