RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Priča Nede Kozomare objavljena u zbirci eseja i postova „Reč u mreži“

Priča „Soba 103“, autorke Nede Kozomare, kolumnistkinje iz Brčkog, ušla je u najnovije izdanje zbirke eseja i postova „Reč u mreži“ koja izlazi u izdanju Radionice Kreativnog pisanja i Centra za komunikacijske studije i istraživanja CEKOMS iz Beograda. Radi se o međunarodnom konkursu digitalne književnosti gdje je priča Nede Kozomare uvrštena među 50 drugih priča autora sa područja bivše Jugoslavije.

Kozomara je, prije dva dana, prisustvovala promociji zbirke u Beogradu i odatle donijela veoma pozitivne utiske.

„Priznanje stručnih ljudi Radionice Kreativnog pisanja, na čijem čelu se nalazi profesor Darko Tadić, mi zaista mnogo znači kao i činjenica da je, jedno izdanje zbirke “Reč u mreži“, već dostupno čitaocima biblioteke u Londonu. Tamo ima mnogo naših studenata i svima nam je drago kada čujemo da su naše priče sada dostupne i njima odnosno ljudima koji su geografski udaljeni od nas“, rekla je Kozomara čije četiri priče su, u 2017. i 2018. godini, objavljene u elektronskom i štampanom izdanju dnevnog lista „Politika“ iz Beograda.

Takođe su njene priče objavljene u beogradskom časopisu „Bazar“, na internet stranici „Lola“ i u australijskim novinama „Srpski glas“. Osvojile su brojne nagrade na konkursima među kojima je i konkurs modne kuće „Mona“ iz Beograda, a već godinu i po se objavljuju na sajtu „Radio Brčkog”, medijskoj kući u kojoj je Kozomara zaposlena dugi niz godina.

Projekat Kreativnog pisanja je, po riječima osnivača Darka Tadića, nastao sa ciljem da se na jednom mjestu okupe autori sa Balkana, kao i da se promoviše pisanje. Tadić je rekao da je iznenađen brojem od stotinu autora koji su se prijavili na konkurs digitalne književnosti, a od kojih je 51 priča našla svoje mjesto u zbirci.

Neda Kozomara bi, pred brčanskom publikom, početkom decembra, trebalo da  predstavi svoju prvu zbirku priča pod nazivom „Senka Nade“ u kojoj će se naći četrdesetak njenih priča koje je pisala poslednjih dvadesetak godina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Promovisan novi broj časopisa “Susreti”

Admir Kadrić

Dragana i Milena!

Radio Brčko

AMBASADOR NIKARAGVE!

Radio Brčko