RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Počele pripreme za E-usluge u Vladi Brčko distrikta

Članovi Vlade Brčko distrikta nedavno su usvojili zaključak da Odjel za stručne i administrativne poslove pokrene procedure nabavke za projekt „Izrada analize potreba i davanje preporuka za unaprijeđenje usluga i uspostavljanje prioritetnih elektronskih usluga Vlade Brčko distrikta“.

Realizacija projekta će u konačnici dati preciznu sliku postojeće IT instrastrukture i kadrovske osobosobljenosti u Vladi Brčko distrikta.

„Uradit će se popis svih klasičnih usluga, od kojih će se izabrati deset prioritetnih, a koje će ubuduće raditi elektronskim putem. Trenutno imamo slučaj da je nadležnost informacijsko – komunikacijske tehnologije podijeljena između više odjeljenja i Kancelarije gradonačelnika, te je ovo prvi put da jasno uspostavimo analizu i dobijemo rješenje o tome koje će se usluge pružati elektronskim putem“, izjavio je Blažić, te dodao bi se ovakvim i sličnim projektima poboljšao rad Pododjela za informatiku ili eventualno formirala nova služba.

Tendencija Odjela za stručne i administrativne poslove je umrežavanje u elektronski sustav vladinih odjela  i drugih javnih službi Distikta, kako bi građani na jednom mjestu mogli obavljati administrativne poslove.

Ovom prigodom Blažić je podsjetio da Distrikt ima Zakon o elektronskom potpisu i Zakon elektronskom dokumentu, koji su bili preduvjeti za uspostavljanje jednošalterskog sustava.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vlada usvojila odluku o privremenom finansiranju

Suvad Alagić

Брчко: Усвојен Приједлог одлуке о критеријумима за додјелу грантова организацијама

Radio Brčko

Brčko: Uprkos pandemiji javne nabavke realizovane po planu

Mirsad Arnautović