RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Počeo XIV. Međunarodni memorijalni malonogometni turnir “Alija Izetbegović”

XIV. Međunarodni memorijalni malonogometni turnir “Alija Izetbegović”ove godine se igra u Brčkom. Organizatori turnira su Savez boraca Federacije BiH i Udruženje demobilisanih boraca Brčko distrikta BiH.

Turnir se igra već skoro deceniju i po u čast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću koji je umro prije 15 godina. Govoreći o značaju turnira predsjednik Organizacionog odbora Esed Kadrić je podsjetio na ulogu koju je Alija Izetbegović imao u trenucima kada se odlučivalo o sudbini Brčkog te njegov doprinos tome da je Brčko distrikt postao to što danas jeste.

“Brčko je danas paradigma svega onoga za što se on borio. Jedino su, čini mi se, u Brčkom ljudi u suštinskom dijelu ravnopravni bilo kojoj etničkoj grupi da pripadaju i imaju mogućnosti da ispoljavaju sve svoje vrijednosti sasvim slobodno, bez da im iko to pravo osporava. Mislimo da se za ovakvu cijelu BiH, kakvo je Brčko, borio Alija a njegov doprinos uspostavi Brčkog kao Distrikta je historijski zabilježen” rekao je  Kadrić.

Turnir je svečano otvoren danas u sali Tehničke škole u Brčkom. Okupio je preko 300 igrača u nekoliko kategorija. Ukupno je 10 seniorskih, osam veteranskih, četiri pretpionirske i dvije ekipe pjetlića koje će u učestvovati u revijalnom dijelu. Sinoć je obavljeno i žrijebanje tako da su sve ekipe spremne za utakmice prema utvrđenom rasporedu. Vrijedi spomenuti da su obezbijeđeni i pehari te sportska oprema za sve učesnike.

“Za seniore, odnosno prvu selekciju organizator je obezbijedio četiri pehara, za prvo, drugo, treće mejsto kao i pehar za ekipu za fer play, isto tako i za selekciju veterana. Za pretpionire  i pjetliće također su obezbijeđeni pehari. Posebni prelazni pehar ide za ekipu seniora” rekao je Sabahudin Ramić, predsjednik Saveza boraca Federacije BiH.

Turnir se igra do nedjelje kada je za 16:30 planirano  svečano zatvaranje  od strane predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

BDTV

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Obilježena 17. godišnjica od smrti prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića

Radio Brčko

Brčko: Otvorena izložba povodom Dana nezavisnosti BiH

Mirsad Arnautović