RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Početak cijepljenja protiv sezonske gripe sredinom ovog mjeseca

Isporuka cjepiva protiv sezonske gripe očekuje se oko 15. studenog, nakon čega će odmah uslijediti i cijepljenje građana, kazao je danas Akif Pezerović, predstojnik Odjela za javno zdravstvo i ostale usluge.

Pododjel za javno zdravstvo Odjela za javno zdravstvo i ostale usluge Vlade Distrikta ove godine se odlučio na nabavu 7.500 doza cjepiva, kako bi cjepiva protiv sezonske gripe bilo dovoljno za potrebe stanovništva Brčko distrikta, a i uslijed situacije nastale posredstvom koronavirusa,

Kao što je bio slučaj i prethodnih godina, cjepivo protiv sezonske gripe bit će besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike, obitelji poginulih boraca, ratne vojne invalide, zdravstvene djelatnike i srodne skupine građana, dok će preostali morati platiti jedinstvenu cijenu u iznosu od 25 maraka po dozi cjepiva.

Cijepljenje protiv sezonske gripe u sezoni 2020./2021., kao i prethodnih godina vršit će se u četiri zdravstvena centra: Brčko, Bijela, Maoča i Brezik.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Španija odobrila vakcinisanje djece uzrasta od pet do 11 godina

Radio Brčko

Crna Gora: Turistički vaučer od 50 evra svima koji su se cijepili tijekom srpnja

Radio Brčko

Zabranjene posjete bolesnicima u brčanskoj bolnici

Mirsad Arnautović