RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pokrenula se dijaspora. Stigao konvoj pomoći iz Klagenfurta

U Brčko je večeras stigao konvoj od šest vozila koji je dovezao humanitarnu pomoć naše dijaspore iz Klagenfurta u Austriji. Odmah s prvim saznanjem za probleme u domovini Brčaci u cijeloj Austriji su se organizirali i započeli prikupljanje pomoći za ugrožena područja.

U ovom prvom kontigentu dopremljena je hrana i odjeća a akcija prikupljanja pomoći u Austriji se nastavlja. Kako je kazao Slaviša Letić, predsjednik motokluba Silver Wings, ova pomoć će biti uručena za ugrožene stanovnike sela Vučilovac i Krepšić.

klagenfurt-pomoc-za-bosnu-2-640x480

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.