RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predsjednik brčanske Skupštine Kojić:Stanje je teško, ali ne treba unositi paniku

Bez obzira što je stanje na poplavljenim područjima veoma teško i da još nismo, uprkos ogromnim naporima, uspjeli da saniramo probijeni nasip u Kopanicama, treba reći da sve skupa nije tako neizvjesno i ne treba širiti pesimizam i besperspektivnost, izjavio nam je večeras Đorđa Kojić, predsjednik brčanske Skupštine koga smo zatekli negdje oko Krepšića.

On je rekao da je stanje u Vučilovcu teško od samog početka ove nepogode, te da su stanovnici tog sela kao i Novog naselja u Krepšiću i Krepšića iseljeni.

“Sve se čini da se ova nepogoda sanira, ali je zaista teško, jer se ovo dešava jednom u 100 godina”istakao je predsjendik Kojić.

On je rekao da je jutros zvao helikopterski servis Republike Srpske, ali oni nisu u mogućnosti da pomognu jer helikopteri “Gazele” nisu osposobljeni za dizanje teških tereta, kakvim bi trebalo spustiti prepreke na mjesto gdje je nasip probijen.

” Kontaktirane su Oružane snage BiH, odakle smo dobili povoljan odgovor, ali to još nismo mogli da realizujemo.U ovim trenucima pokušavamo da sa građevinskim mašinama i kamionima prevezemo “ježeve” . Da li ćemo to uspjeti, ne mogu tvrditi, ali još jednom ponavljam da vjerujem da plavni talas neće stići do Brčkog”naglasio je predsjednik brčanskog parlamenta Đorđa Kojić.

konstrukcija za nasip 1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.