RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija BD BiH bila domaćin posljednje sesije u okviru projekta PSP

Policija Brčko distrikta BiH bila je domaćin posljednje aktivnosti u okviru projekta pod nazivom „Program socijalizacije s pravom i prevencija maloljetničke delinkvencije u Brčko distriktu BiH“ (PSP), a koji Policija u skladu s potpisanim Memorandumom o razumijevanju potpisanom u martu ove godine, realizuje u saradnji sa organizacijom Project Harmony Inc. (PH International).

Ova sesija bila je namijenjena vijećima roditelja obrazovnih ustanova s područja Brčko distrikta BiH, od kojih je učestvovalo 29 predstavnika iz Druge i Sedme osnovne škole, te javnih ustanova Gimnazija i Tehnička škola.

Cilj sesije čiji su predavači bili policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, bio je upoznati roditelje sa rizicima na internetu i dostupnim alatima za smanjenje negativnih posljedica po mlade prilikom korištenja interneta, a bio je predstavljen i „Vodič o opasnostima od upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija“ namijenjen roditeljima i svim ostalim koji su odgovorni za sigurnost mladih.

U izradi pomenutog Vodiča učestvovali su policijski službenici koji su u septembru ove godine učestvovali u studijskoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.