RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta BiH provela akciju kodnog naziva “KOROV”

Policija Brčko distrikta BiH na osnovu kontinuiranih planskih aktivnosti i operativnih saznanja na sprečavanju i suzbijanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga provela međunarodnu akciju kodnog naziva “KOROV”.

Akcija je realizovana dana 02.08.2022. godine na području mjesta Gornja Skakava, gdje su na tri lokacije pronađene plantaže opojne droge sa ukupno 302 stabljike „Indijske konoplje”, zatim kompletna oprema za uzgoj i drugi predmeti važni za krivični postupak. Na izvršenju krivičnog djela zatečena su dva lica inicijala K.P. i K.K. koji su lišeni slobode i nad njima se provodi dalja kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH obavljen je uviđaj na licu mjesta, te su izvršeni pretresi dva lica, kuće i pomoćnih objekata na području Gornje Skakave, a od MUP-ova Republike Hrvatske i Republike Austrije zatraženo je vršenje pretresa na teritoriji ovih država.

Tržišna vrijednost zaplijenjene opojne droge procjenjuje se na iznos od oko 500 hiljada konvertibilnih maraka.

Protiv osumnjičenih će zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, biti podnešen Izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Brčko distrikta BiH provela operativnu akciju kodnog naziva ”TRILING”

Radio Brčko

Brčko: Uhapšen devetnaestogodišnjak zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta BiH lišila slobode dva lica zbog krivičnog djela “Trgovina ljudima“

Radio Brčko