Brčko

U službenoj posjeti PBD BiH boravila ambasadorica Francuske u BiH

U službenoj posjeti Policiji Brčko distrikta BiH danas je boravila ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini njena ekselencija Kristina Tudik (Christine Toudic) u pratnji policijskog atašea Filipa Ganglofa (Philippe Ganglof) pukovnika nacionalne žandarmerije i asistentice Valeri Lalent (Valerie Lalent).

Tokom posjete upriličen je radni sastanak šefa Policije Brčko distrikta BiH, Gorana Pisića i ambasadorice njene ekselencije Kristine Tudik.

Teme sastanka ticale su se sigurnosne situacije na prostoru Brčko distrikta BiH, a nakon sastanka izvršena je zvanična primopredaja tzv. “Tunela za ispucavanje municije” čija je ukupna vrijednost oko pet hiljada eura. Ovo je druga po redu donacija ambasade Republike Francuske u BiH, jer je u ranijem periodu Policiji Brčko distrikta BiH donirana radna stanica “Evofinder” – balistički sistem za identifikaciju tragova na čaurama i zrnima, ukupne vrijednosti oko 25 hiljada eura.

Pomenute donacije još su jedan pokazatelj da je Policija Brčko distrikta BiH prepoznata od strane drugih partnera kao važan dio sigurnosne arhitekture u borbi protiv svih vidova kriminaliteta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!