RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta BiH zahvaljuje građanima na saradnji i poziva da nastave sa ustupanjem informacija

Policija Brčko distrikta BiH je samo u zadnja 24 sata od građana zaprimila veći broj informacija o dolasku građana iz država ugroženih virusom COVID-19, koji se nisu prijavili nadležnoj zdravstvenoj službi u skladu sa naredbom Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

Veći broj prijava građana Policija Brčko distrikta BiH zaprimila je i o kršenju naredbe Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH o zabrani i ograničenju radnog vremena poslovnih subjekata, kojima su u zadnja 24 sata izdata četiri prekršajna naloga.

U Policiji Brčko distrikta BiH zaprimljen je i veći broj prijava građana o sumnji na povećanje cijena, nakon čega su te prijave predate u nadležnost Inspektorata Vlade Brčko distrikta BiH na dalje postupanje.

Policija Brčko distrikta BiH se zbog svega navedenog zahvaljuje svim društveno odgovornim građanima, na dosadašnjoj saradnji proistekloj iz našeg ranije upućenog poziva na saradnju s ciljem preventivnog djelovanja u odnosu na pojavu virusa COVID-19.

Stoga i ovom prilikom pozivamo sve građane, a posebno zaposlenike Vlade Brčko distrikta BiH i njenih institucija, te nosioce izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH i medicinsko osoblje, da svojim primjerom pokažu visok stepen društvene odgovornosti radi sprečavanja mogućih neželjenih posljedica izazvanih pandemijom virusa COVID-19.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija BD: Raspored radarskih kontrola od 03.02. do 09.02.2020. godine

Radio Brčko

Pregled aktivnosti PBD BiH u vezi koronavirusa za period od 30.03. do 01.04.2021. godine

Radio Brčko

Brčko: Policija oduzela motocikl od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja i bez vozačke dozvole

Radio Brčko