RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta: Pregled značajnijih bezbjedonosnih događaja tokom vikenda

KRIMINALITET:

– Dana 26.10.2019. godine oko 23,00 sata, Policiji se obratila građanka Brčkog i prijavila nepoznatog izvršioca da je iskoristio nepažnju njene majke i iz njihove kuće otuđio: mobilni telefon, tablet i manju količinu novca. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo ”krađa” iz člana 280.stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH-a, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenih predmeta i novca.

JAVNI RED I MIR:

 Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

 SAOBRAĆAJ:

  U  periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj u dvije saobraćajne nezgode. U  jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lake tjelesne povrede, a  konstatovana je materijalna šteta.

– Tokom kontrle vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili šesnaest vozača i vozila, gdje je kod deset vozača, kontrolom, utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u pet slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilima prije sticanja prava na upravljanje, dok je u jednom slučaju utvrđeno da vozač upravlja vozilom kojem je istekla važnost registracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Brčko distrikta BiH lišila slobode poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta proslavila 18 godina postojanja i rada

Radio Brčko

Brčko: Vandalizam na Gradskom mezarju

Mirsad Arnautović