RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta proslavila 19. rođendan

Svečanom akademijom i policijskim festivalom, Policija Brčko distrikta je zajedno sa  građanima i mnogobrojnim zvanicama obilježila 19 godina od uspostave ove policijske agencije. Naredni dvadeseti rođendan policija bi mogla dočekati u novoj zgradi u koju bi se konačno trebali useliti.

„U ovih 19 godina Policija Brčko distrikta je imala velike izazove na koje smo nekad bolje, a nekad lošije odgovarali, ali smo u zadnjih pet –  šest godina uspjeli da je opremimo i kadrovski i materijalno kako bi smo građanima distrikta mogli pružiti ono što od nas očekuju“, kazao je Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta.“Policija Brčko distrikta radi u veoma specifičnim uslovima, ali je odgovorila svom zadatku u proteklim godinama i ja mislim da će preseljenjem u novu zgradu uslovi za njihov rad biti puno kvalitetniji”, istakao je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.U bogatom zabavnom programu Polis – festa su učestvovali mališani iz brčanskih vrtića, članice plesnog kluba Mambo, a građani su imali priliku da vide pokazne vježbe jedinice za podršku uz upotrebu ljudstva i obučenih pasa za pronalaženje narkotika.Na Svečanoj akademiji su se, osim visokih policijskih dužnosnika, prisutnima obratili i najviši zvaničnici izvršne i zakonodavne vlasti na lokalnom nivou, te supervizor za  Brčko distrikt.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Чланови Уједињене Српске у Брчком обиљежили Дан примирја

Radio Brčko

Република Српска данас слави 29. рођендан

Radio Brčko

“Radio Brčko” danas slavi 61. rođendan

Radio Brčko