Brčko

Policija Brčko distrikta rasvijetlila otmicu i slobode lišila tri lica

Imajući u vidu težinu krivičnog djela otmice, kao i interesovanje javnosti, Policija Brčko distrikta BiH obavještava da je dana 05.05.2022. godine u 19.35 sati zaprimila prijavu jednog lica da su nepoznata lica na nepoznatoj lokaciji otela jednog  muškarca i da traže otkupninu kako bi ga pustili.

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio, te su efikasnom reakcijom i u vrlo kratkom vremenu pronađena lica koja se dovode u vezu s navedenim događajem, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je i uviđaj. Nakon kriminalističke obrade slobode su lišena lica S.B. rođen 1970. godine i S.X. rođen 1981. godine, oba rođeni u Republici Kini, a nastanjeni u Brčkom, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Otmica” iz člana 177. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, te lice W.S. rođena 1977. godine u Republici Kini, nastanjena u Brčkom, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Neovlaštena nabavka i držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje” iz člana 65. stav (1) Zakona o oružju i municiji u Brčko distriktu BiH, te se nastavljaju dalje mjere i aktivnosti na dokumentovanju pomagača u vezi krivičnog djela otmice.

Navedena lica će uz Izvještaj o počinjenju krivičnih djela biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje krivično pravno procesuiranje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button