RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policijski službenici „presjekli“ isporuku narkotičkih sredstava

Nastavljajući aktivnosti na provođenju policijske operacije „ŠILING“ koja se odnosi na suzbijanje rasturanja narkotičkih sredstava, a na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici Odsjeka za droge i organizovani kriminalitet Policije Brčko distrikta BiH, su tokom jučerašnjeg dana, u mjestu Potočari u Brčkom, spriječili-„presjekli“ isporuku narkotičkih sredstava, te stavili pod kriminalističku kontrolu još dva lica iz Brčkog.

Prilikom preduzimanja radnji kod lica je pronađeno pakovanje valjkastog oblika oblijepljeno selotep trakom, u kojem se nalazila praškasta materija, smeđe boje, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“.

Lica sa inicijalima G.P. rođen 1982. godine i S.Č. rođen 1989. godine, oba iz Brčkog, su lišena slobode i privedena u Policiju Brčko distritka BiH. Nad istima je izvršena kriminalistička obrada, te je na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Brčkom izvršen pretres vozila i stana kojeg koristi S.Č. u Brčkom.

Prilikom pretresa stana pronađen je pištolj CZ-7,65, dva okvira i sedam komada municije 7,65 mm, te 32 komada municije 9 milimetara.

Lica G.P. i S.Č. će tokom današnjeg dana uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje procesuiranje.

Izvor:Policija Brčko distrikta BiH

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.