Brčko

Položeno cvijeće i na Memorijalnom centru civilnih žrtava rata

U sklopu obilježavanja 27. godišnjice od počinjenih ratnih zločina nad civilima nesprske nacionalnosti u Brčkom, a u organizaciji Udruženja porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka, Udruge obitelji nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Hrvata, Udruženja logoraša i Udruženja za pomoć žrtvama i preživjelim seksualnog nasilja u ratu „Suze“, danas je u džamiji Ivici učen tevhid za nevino ubijene civile.

Nakon toga, prisutni su položili cvijeće na Memorijalnom centru civilnih žrtava rata.

U sklopu manifestacije, u utorak će biti obilježen i Dan logoraša –Luka Brčko, gdje se očekuje i obraćanje predstavnika udruženja i vlasti Brčko distrikta BiH, te će također biti položeno cvijeće.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button