Brčko

U naselju Ivici planirana izgradnja mini obilaznice

U brčanskoj mjesnoj zajednici Ivici koja ima oko 500 kuća i oko 2.000 stanovnika, do sada je urađeno niz inrastrukturnih projekata, međutim još uvijek postoje neki značajni projekti za koje su sredstva obezbijeđena prije nekoliko godina, a ipak nisu realizovani.

Prema riječima predsjednika MZ Ivici Mehmeda Mehmedovića, u budžetu za ovu godinu za projekat mini obilaznice u mjesnoj zajednici Ivici, odnosno izradu idejnog rješenja, izdvojeno je oko 50.000 maraka.

„Mini obilaznica je projekat koji je planiran u ovoj godini i započet je, a treba da urbanizuje Ivike. To bi ovom naselju pomoglo u smislu povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, pogotovo pješaka“, dodao je Mehmedović.

Također, završena je i vodosnadbjevanje u Ulici Ivici 1, koja je ujedno i asfaltirana u dužini od 80 metara.

A kako je istakao, dugogodišnji problem fekalne kanalizacije Ivičkog potoka, gdje je oko 100 domaćinstava, a za šta su već ranije odvojena sredstva u iznosu od oko 300.000 maraka , još uvijek čeka izmjenu regulacionog plana, odnosno urbanističku saglasnost.

„To je problem koji neko napravio jer nije uskladio već pripremljeni projekat sa   kad je rađen i 2015. godine usvojen novi regulacioni plan. Sad bi to dovelo do novih troškova, a tada je sve bilo urađeno, izvršena i djelimična eksproprijacija, samo je terebala urbanistička saglasnost“, pojasnio je.

Kako je dodao, osim ovog projekta Ivicima je neophodna i izgradnja obdaništa, a naglasio je i da problem predstavlja što nemaju trotoara i obilježenih pješačkih prelaza, a školska djeca nemaju prevoz do škole pa je upitna njihova bezbjednost zbog povećanog protoka saobraćaja.

Također, jedan od prioritet je i proširenje objekta mjesne zajednice Ivici jer nemaju dovoljno prostora.

FOTO/ Facebook MZ Ivici

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button