RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Poreska uprava Brčko: Pozivaju se poreski obveznici da poreske prijave predaju putem interneta

Pozivaju se svi registrovani poreski obveznici da preko svojih ovlaštenih knjigovođa podnesu zahtjev za dobijanje pristupnih parametara za korištenje aplikacije „e-Prijava“ kako bi bili u mogućnosi da svoje poreske prijave predaju putem Interneta.

„e-Prijava“ predstavlja modernu i funkcionalnu elektronsku uslugu i inovaciju u sferi komunikacije između poreskih obveznika i Poreske uprave Brčko distrikta BiH.

Korištenjem aplikacije „e-Prijava“ poreskim obveznicima je omogućeno da 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici mogu podnositi poreske prijave bez dolaska u prostorije Direkcije za finansije-Poreske uprave odnosno bez redova, bez čekanja i bez ovjera.

Prilikom podnošenja poreskih prijava poreskim obveznicima ili njihovim ovlaštenim knjigovođama se nudi već predpopunjena poreska prijava sa osnovnim elementima i uključenom logičko-matematičko kontrolom te je time proces popunjavanja znatno olakšan a uz to je u velikoj mjeri i smanjen rizik od greške, odnosno pogrešnog popunjavanja. Ovakav način predaje poreznih prijava predstavlja najsavremeniji sistem prijema i obrade poreskih prijava i implementiran je u saradnji sa Poreskom agencijom Kraljevine Švedske.

Također je bitno istaknuti da „e-Prijava“ nudi transparentnije izvještaje, jer u bilo kojem trenutku možete provjeriti stanje na vašim sintetičkim i analitičkim karticama, odnosno možete provjeriti i utvrditi sva vaša zaduženja i izvršene uplate po vrstama poreskih obaveza.

Za sve dodatne informacije i anekse koje je potrebno popuniti i predati možete naći u važećem Pravilniku o elektronskom podnošenju poreskih prijava klikom na http://df.bdbih.gov.ba/Content/Read/pravilnici

Popunjene i potpisane Anekse na osnovu kojih ćete dobiti pristupne parametre za korištenje aplikacije „e-Prijava“ možete predati na šalter Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH svakog radnog dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pristup internetu ima 94 posto građana BiH, u Hercegovini dial-up još nije umro

Sandra Živković

EMA preporučila da se uz oznaku J&J vakcina stavi upozorenje na “neuobičajenu nuspojavu”

Radio Brčko

Brčko: Policija upozorava građane na veći oprez prilikom korištenja vatre na otvorenom

Radio Brčko