RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Uskoro u primjeni Pravilnik o elektronskom podnošenju poreskih prijava

Vlada Brčko distrikta je, na prijedlog Poreske uprave nedavno usvojila Pravilnik o elektronskom podnošenju poreskih prijava s ciljem ubrzanja ovog procesa, smanjenja nepotrebnih gužvi, te ukupne modernizacije i olakšavanja pružanja usluga poreskim obveznicima na području Distrikta.

U namjeri da se prate razvojni trendovi i napredak tehnologije Poreska uprava Brčko distrikta je prije nekoliko mjeseci izradila Prijedlog pravilnika o elektronskom podnošenju poreskih prijava kojeg je Vlada usvojila krajem januara ove godine.

„Poreski obveznici će nakon dobijanja pristupnih podataka od strane Poreske uprave, samostalno moći u bilo kojem trenutku pristupiti e-portalu kako bi elektronski popunili poresku prijavu bez potrebe da istu donose u Poresku upravu”, istakla je Tatjana Mihajlović, direktorica ove finansijske ustanove.

Tatjana Mihajlović Direktorica Poreske uprave

Ovaj pravilnik će ubrzo biti objavljen u službenom glasniku, a potom i u primjeni dok će Poreska uprava imati obavezu da izvrši edukaciju svih poreskih obveznika kako da vrše elektronsko podnošenje poreskih prijava

Tatjana Mihajlović je istakla da Poreska uprava Brčko distrikta raspolaže sa potrebnim softverskim rjesenjima za realizaciju ovih poslova te da će u potpunosti biti zagarantovana tajnost podataka poreskih  obveznika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Наплата прихода Пореске управе у 2020. години 50% мања у односу на 2019. годину

Дејана Крстић

Brčko distrikt: Dobra naplata poreza na nekretnine za 2020. godinu

Mirsad Arnautović

Poreska uprava Brčko: Upozoravaju se poreski obveznici da redovno izdaju fiskalne račune

Radio Brčko