RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Potpisan Memorandum o prikupljanju prihoda u Distriktu za PIO RS i PIO/MIO F BiH

Vlada Brčko Distrita, odnosno gradonačelnik Anto Domić je zajedno sa ministrom rada i socijalne skrbi gosp. Petrom Đokićem iz Vlade Republike Srpske potpisao Memorandum kojim Republika Srpska daje ovlasti Brčko Distriktu, odnosno Direkciji za finansije Brčko Distrikta da u ime Fonda PIO kontroliše i prikuplja doprinose za penziono- invalidsko osiguranje svih onih koji su prijavljeni na taj fond Republike Srpske, kazao je Mato Lučić, direktor brčanske Direkcije za finansije. Ista stvar će se desiti ovih dana sa fondom Federacije Bosne i Herecegovine.
Poreska uprava će to kontrolirati i naplaćivati što pretpostavlja i prinudnu naplatu, blokiranje računa i sve ono što pretpostavlja deset aktivnosti u postupku prinudne naplate poreza i doprinosa, precizirao je Lučić.
Ovo je veliki posao za Direkciju, ali evo, građani Brčko Distrikta zaista ispašataju- oni koji ostvare pravo na mirovinu, jednostavno po starosti mogu ostvariti mirovinu ali budu uskraćeni za iznos neuplaćenog dijela doprinosa, kazao je još Mato Lučić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.