RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Povećano izdavanje dnevnih parking karti u Brčkom

Korištenje parking mjesta u Brčkom nakon značajnog umanjenja u toku vanrednog stanja, odnosno pandemije „COVIDA 19“, vraća se u normalu tj. na nivo od marta ove godine. No, ono što je u iznenadnom porastu je neplaćanje parkinga od strane vozača što je uslovilo i uvećani broj izdatih dnevnih parking karti.

Mato Itrić

“Iznenađujući je broj vozača koji samo u posljednjih desetak dana nisu platili korištenje parkinga, pa su kontrolori na terenu recimo u petak izdali 90, minulog utorka i srijede 74 dnevne karte, a čak je i subotom povećan broj izdatih dnevnih karti. Prosjek izdatih karti, ako ga kompariramo sa istim periodom prošle godine, je čak 50 posto veći jer je prosjek minule godine bio 36, a sada je 52 dnevne karte po danu“, rekao je zamjenik direktora JP „Putevi Brčko” Mato Itrić.

On je dodao da je za vozače najpovoljnija varijanta da odmah plate parking, a ako već to nisu učinili, da plate sedam maraka, polovinu dnevne parking karte, jer im ukoliko predmet bude utužen i stigne do suda, troškovi mogu narasti i do 300 konvertibilnih maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Porasla potražnja za zlatnim dukatima i polugama u Austriji

Radio Brčko

U BiH u porastu elitna prostitucija

Radio Brčko

Брчко: Око 35 ненаплаћених дневних паркинг карти

Миљана Ђурђевић