Brčko

Predsjednik Stranke za BiH u posjeti Brčko distriktu

Semir Efendić, novi predsjednik Stranke za BiH, boraveći danas u prvoj radnoj posjeti Brčkom, naglasio je da je Distrikt jedan primjer uspješne integracije u BiH.

„Kad govorim u ovom kontekstu, možda je Brčko najbolje uporediti sa Mostarom, jer je ovdje integracija, u skladu sa Dejtonom i Konačnom arbitražnom odlukom u potpunosti uspjela dok u Mostaru to nije slučaj. Rečeno je i dokaz pragmatičnosti i politike SAD u slučaju Distrikta i jedne evropske neodlučnosti u svakom pogledu koja se iskazuje u Mostaru“, naglasio je Efendić.

Predsjednik SBiH je pohvalio rad Vijeća stranke za Brčko distrikt, kao jedan od najboljih u državi, istaknuvši da je kvalitetan rad na terenu vidljiv i kroz ostvarena dva zastupnička mandata u Skupštini Distrikta.

Kad je riječ o koaliranju sa parlamentarnom većinom ovdje u Distriktu, na čijem je čelu SDA, Efendić kaže da je ta koalicija postignuta prije nego što je on preuzeo vođenje Stranke za BiH.

„Ja poštujem odluku i volju ljudi koji su se ovdje kandidovali i dobili podršku građana jer oni zasigurno znaju argumente na osnovu kojih su u Brčkom ušli u vladajuću koaliciju“, naglasio je Semir Efendić.

Ujedno je iskazao i uvjerenje da će koaliciona vlast i brčanska Vlada, djelovati uspješno u interesu svih građana Distrikta.

Danas, SBiH sjednicu svog predsjedništva planirala održati u Brčkom. Cilj je ojačati stranku u cijeloj BiH, koristeći se i primjerom Distrikta, i to će biti jedan od naših prioriteta“, naglasio je Efendić.

Predsjednik Efendić se članovima i simpatizerima stranke obratio i na upriličenoj tribini u zgradi Islahijeta.

Inače, delegacija, predvođena predsjednikom SBiH je posjetila mezaristan u Gornjem Rahiću, te položila cvijeće i vijence i na spomenik šehidima i palim borcima ARBiH u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!